Sweet Sixteen


Idag fyller jag 16 år!!

Att jag vid 16 års ålder skulle befinna mig i Usa alldeles ensam trodde jag aldrig. Men nu är jag här och jag har det hur bra somhelst!! På tisdag har jag varit här i en hel månad och det har nog varit en av de roligaste och mest lärorika månaderna nånsin. Älskar Usa, verkligen älskar ♥

Football game @Pekin



Igår var det första football matchen för säsongen! Alla cheerleaders + coacherna åkte dit tillsammans. I bilen påväg dit så lärde jag dem svenska svärord och lite annat, det är helt sjukt kul när dom försöker uttala svenska för det låter helt fel. När vi kom till Pekin (ungefär en timme från New London) så var vi alla jättetaggade på att få cheera lite!! Det var en obeskrivlig känsla att få stå där på sidan och cheera för våra tigers, hur sjukt är det inte att jag får chansen att göra det? Jag är så lycklig så det finns inte. Vi förlorade matchen men det spelar ingen roll,  jag har sett min första football match!!




Cheerleading

Fråga från Tova: tränar du cheer i swe elr hur lyckades du komma med? :) 

Svar: Nej jag tränar inte cheer hemma i Sverige, jag pratade med min Iec och min värdmamma om att jag ville vara med i cheerleadingen på min high school så de pratade med coachen osv. Jag missade den riktiga tryouten för det här året men fick en "egen" liten tryout istället.. Fick träffa två av cheerleaderna (Bri & Janice) och så lärde dom mig 2 cheers. Sen var det några
träningar och sen fick man veta vilka som var med i laget.

High School

I Onsdags började jag High School!! Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv, men det gick hur bra somhelst! Hade lite problem med att hitta till alla klassrum först bara, men det börjar bli bättre faktiskt. I vissa klasser är det dock ingen jag känner och sådär, men det ska nog gå bra ändå. Skolan har precis fått ny air condition också, så det är kallt i hela skolan, vilket faktiskt är skönt när det är 30+ utomhus. Efter skolan var det bara att gå hem och byta om till cheeruniformen för att sedan gå tillbaka till skolan för att sedan åka till Geodes (en "park") för fotografering med resten av cheerleaderna!

(knäppte den här när jag var påväg hem från skolan igår, så ni kunde få se lite hur det ser ut häromkring) 

Igår var andra dagen i skolan vilket betyder att vi började jobba litegrann, min dator krånglade en massa och sen var vi tvungen att översätta massa spanska ord till engelska som läxa. När jag kom hem så var det bara att byta om och sedan gå tillbaka till skolan för cheerpractice. Sen hem och duscha för att sen åka till Ali, hennes mamma hade "smyckesparty" så jag följde med dit, fast jag var med Ali hela tiden. Måste säga att hon är helt besatt i One Direction och speciellt Niall! 

Idag har jag på mig uniformen igen, för ikväll är det footballmatch och på skoldagen ska alla cheerleaders ha på sig uniformen. Hoppas denna dag går fort för jag vill på min första footballmatch. GO TIGERS!!

Young, wild and free



Här har ni lite blandade bilder att titta på. Först har vi Glindas katt Mittens, söt och tjock men den gillar inte mig tror jag. Sen har vi datorn vi fått av skolan, en helt ny Mac. Det roliga är att jag inte kan komma in på internet på den, vilket betyder att jag inte kan göra mycket alls på den. Sen har vi Hungergames böckerna som jag köpte på Walmart iförrgår, så jag får skylla på Suzanne Collins om jag aldrig somnar på kvällarna. På sista bilden ser ni två par jeans jag köpte förra helgen (?) och det är faktiskt rätt sjukt att jag som nästan aldrig har färgglada kläder på mig köpte två par jeans som är just färgglada. Känner att mamma borde vara stolt över mig för just det!

Imorgon börjar jag High School och jag är nervös, taggad och har tusentals fjärilar i magen. Precis som det ska vara med andra ord! Om en timme ska jag bege mig till skolans gympasal för Cheer practice och jag måste säga att det spelar ingen roll vilket humör jag är på när jag drar till träningen för när vi är klara är jag alltid jätteglad. Har fullt upp resten av veckan och kommer nog vara överlycklig när det blir helg!

Utbytesstudenter


Har ingen bild så ni får ta och lyssna på en ruskigt bra låt istället!

Igår kom några utbytesstudenter till oss, det var Lea (Tyskland), Serra (Tyskland), Niels (Nederländerna), Raffaele (Italien) och Alicia (Spanien) plus deras värdfamiljer som kom hit. Vi pratade en hel del, om hemlängtan, saker vi saknade hemma och en massa annat. Vi åt pizza (helt sjukt vad annorlunda pizzorna i Usa är än hemma) och till efterrätt var det brownies som jag bakat och cheesecake som Glinda bakat (min värdmamma). Jag hade jättetrevligt och det var kul att få träffa alla, även om jag träffat både Lea och Niels förut.

Senare när alla åkt hem så åkte vi och hämtade Miah (Glindas 6åriga barnbarn) som förövrigt är världens sötaste tjej. När vi kollade på film igår så hoppade hon runt och dansade i vardagsrummet igår samtidigt som hon sjöng en egen version av Baby one more time och kastade slängkyssar till mig.

Idag är det Ali's födelsedag (Miah's storasyster, dvs Glindas andra barnbarn) så jag tror vi ska dit och fira henne. Grattis Ali!!

Iowa state fair



I Tisdags åkte jag, Ali, min värdmamma och hennes kompis till Des Moines för gå på Iowa state fair. Det fanns allt möjligt där, massor av friterad mat, karuseller, söta djur och en massa ställen där man kunde köpa saker. Jag och Ali hade tråkigt till en början, fast sen gick vi in på själva karusellområdet och där blev vi attackerade av en hund, livrädda i pariserhjulet, lurade på biljetter och sånt där. Jag åt funnel cake för första gången också, det smakade som pannkaka ungefär, bara det att den var friterad. På vägen hem skrattade jag och Ali tills vi grät, körde en lek där man letar bokstäver på skyltar och det var "some serious dancing going on in the backseat". En toppendag var det och det var just en sån dag jag behövde även om jag var dödstrött när vi kom hem! 



Ni vet vilka ni är


Take a chance, take a risk


Cheerleading



Igår hade vi cheerpractice och Megan, våran coach berättade vilka som kommit med i laget och jag var en av dem! Så nu är jag en New London High School cheerleader, GO TIGERS!! Megan delade ut uniformer till alla tjejer och pom poms. Vi är 7 tjejer i laget och alla är så sjukt snälla, känner mig verkligen som att jag passar in där, vi skrattar hela tiden och pratar hur mycket somhelst när vi är med varandra. Är så taggad för football säsongen att börja nu, så vi kan få börja cheera lite!

Mitt rum




Back to school supplies

Igår var min värdmamma ledig från jobbet så vid 9 gick vi iväg till banken för att fixa ett visa kort, det är dock ett presentkort som man laddar med pengar men det behövdes för att jag ska kunna ladda mitt amerikanska simkort med pengar. Senare kom Dana (assistant coach för cheerleadingen på skolan där jag ska gå) och hämtade mig, sedan fick jag lära mig två stycken cheers av Bri och Janice, två tjejer som är med i cheerleadingen. Jag missade den riktiga tryouten för cheerleadingen, så det var min tryout. Det var hur kul som helst! På måndag får man reda på vilka som kom med i teamet!



När jag kom hem så bytte jag om och sen åkte vi för att hämtade Miah på "dagis" sen så åkte vi 3 till Burlington för att köpa grejer tills skolan börjar. Mappar, pärmar, linjal, pennor, miniräknare osv. Senare hittade vi äntligen shorts som är tillräckligt långa att ha i skolan också, plus några jeans och 2 par skor. Så nu är jag stolt ägare till ett par svarta låga converse, det faktum att dom kostar mer än hälften här än vad de kostar i Sverige är ju inte helt fel heller. Imorn tänkte jag lägga upp lite bilder på mitt rum!!

Shopping

Idag åkte jag och Glinda till Iowa City för att shoppa, det finns nämligen ett stort köpcenter där med massor av klädaffärer. Victorias secret, Forever 21, Gap, Hollister, American Eagle Outfitters osv osv. Köpte en hel del nya kläder plus en webbkamera, så jag kan skypa med alla därhemma i Sverige. Blev väldigt förvånad när alla i affärerna var så trevliga mot en också, tog ens kläder och hängde upp dom i provhytten och sånt där. Hade iallafall en riktigt bra dag och älskar verkligen alla affärer dom har här i Usa som inte finns i Sverige, speciellt Victorias secret och Forever 21! Och mamma, jag vet att du sa att jag inte skulle göra slut på alla pengar på en gång, förlåt..

IEC

Fick en fråga om vad IEC's är för något och tänkte svara på det då. 

Iec står för International Exchange Coordinator och det är personer som placerar studenter i det område där dom bor, det är dom som letar rätt på en skola i området där värdfamiljen bor osv. Mina Iec's har hand om 4 utbytesstudenter i år tror jag och dom är där för de studenterna ifall något problem uppstår eller om man har några frågor eller sådant. Hoppas du som frågade fick svar på din fråga!

Usa

Jag är i Usa!!! Kom hit i Tisdagskväll men har varit alldeles för trött och jetlagged för att orka blogga.. har inte tagit några bilder heller typ. Har varit kass på att blogga också, jag vet! Men lovar att jag ska bli bätrre på det, försöka iallafall. Flygresan gick hur bra som helst, träffade massor av Ef-studenter typ, 2 stycken flög med mig från Arlanda och sen träffade jag några andra i Frankfurt, men jag hängde mest med en av killarna från Sverige. I Chicago möttes vi av en tjej från Ef som hjälpte oss att hitta till rätt terminal osv och jag skulle åka med ett helt annat flygbolag än dom andra så det blev lite krångel, men det löste sig tillslut. Hade massa tid att döda när jag checkat in väskan och hittat till rätt gate så chilla lite på Starbucks och sådär. Planet från Chicago till Burlington var så sjukt litet, det hade plats för 8 passagerare + 2 piloter och man kunde inte ens stå upprätt i det, helt sinnes. På flygplatsen i Burlington så möttes jag av min värdmamma Glinda och hon är hur snäll och söt somhelst!! Sen kom även mina IEC's Sara och Brian plus deras två söner.  



Huset jag bor i är jättefint och gulligt, det är bara jag, Glinda och hennes katt Mittens som bor här. Huset är ganska stort och det var meningen att jag skulle sova nere i "källaren" först men jag bytte rum till ett här uppe istället. Ni får bilder på det senare! Sen jag kom hit så har jag inte gjort speciellt mycket, vi har varit och hämtat Glindas nya bil, käkat ute och träffat hennes son och hans familj plus några grannar häromkring. Glinda har 5 barnbarn tror jag, men jag har bara träffat 3 av dem än så länge, Ali som är 15, Elisabeth som är 17 och Miah som är 6 år. 



Igår kom Ali och hennes kompis Terra och så visade dom mig runt i staden här, visade skolan osv. Träffade även Emily, som också är en kompis till Ali och Terra. När jag kom "hem" så åt vi middag, jag och Glinda. Senare kom Ali och Emily hit och pratade med mig om en massa. Hörs senare darlings!

RSS 2.0